

معمولا انگورها در شکل و رنگ های متفاوتی رشد میکنند انگورها به طور معمول سبز، قرمز، بنفش و ... هستند. و انگورها خوشمزه هستند بله، ما در مورد انگور صحبت می کنیم. چیزی که ما در ذهن خود نتوانستیم ذکر کنیم، این بود که انگور یکی از غذاهای مغذی است که می توانید بخورید. پر از پتاسیم، کربوهیدرات ها، پروتئین، ویتامین A، ویتامین C، کلسیم، آهن، ویتامین B6 و منیزیم این میوه های کوچک حاوی عطر و طعم بسته را فراهم می کنند. و اگر هر روز برای یک ماه انگور مصرف می کنید، ممکن است از نتایجی که در سلامت کلی بدن شما می بینید، از جمله موارد زیر بدست آورید:
انگور با آنتی اکسیدان ها که با خطر کاهش بیماری قلبی عروقی ارتباط دارد، بارور می شود. همراه با این آنتی اکسیدان ها، پلی فنول ها نیز همراه با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی همراه است.
در واقع، یک مطالعه انجام شده توسط محققان در دانشکده پزشکی بوستون نشان داد که پلی فنول انگور می تواند LDL (کلسترول بد)، فشار خون پایین را کاهش دهد، من التهاب را کاهش می دهد، در میان دیگر مزایای سلامت قلب. به این نتیجه رسیدند که رژیم غذایی غنی از میوه ها و سبزیجات، از جمله انگور، می تواند خطر بیماری قلبی عروقی را کاهش دهد.
دوستان عزیز این هفته می خوام تکنیکی رو براتون بگم که میشه گفت با اومدنش علم مولکولی رو دگرگون کرد این تکنیک چیزی نیست جز، PCR که روشی غیر از کلون سازیه که مقادیر نامحدودی از یک توالی موردنظر را تولید می کنه در واقع با این روش میشه طی چند ساعت بیلیون ها نسخه از توالی اولیه به وجود آورد .
این تکنیک برای بررسی حضور یا عدم حضور یک ژن خاص در مخلوطی از DNA ها، تشخیص های قبل از تولد (تعیین جنسیت ، بیماری ها ) و ... که حالا هفته های بعد براتون خیلی کامل تر میگم کاربرداشو، استفاده میشه.
تکنیک PCR همون همانندسازی در شرایط in vitro هست در واقع یعنی تکثیرآنزیمی یک قطعه ازDNA که بین دو الیگونوکلئوتید (پرایمرها) قرار گرفته بنابراین باید با به کارگیری علم بیوانفورماتیک توالی اطراف قطعه مورد نظرمون را پیدا کنیم و با طراحی پرایمر براشون و اعمال سیکل های مکرر حرارتی اون قطعه رو تکثیر کنیم.
حالا که تا حدودی فهمیدیم اصلا PCR چیه وقتش رسیده که ببینیم که مراحلش چیه و چجوری باید انجامش بدیم.
خب بعد از استخراج DNA که هفته های پیش براتون گفته شد، یه سری مواد و وسایل برای PCR لازم داریم مثل : بافر ، آنزیم،MgCl2 ، dNTP ، پرایمر، آنزیم DNA پلیمراز Taq یا Pfu مقاوم به حرارت و .. و DNA الگو که همه ی این مواد و در تیوب مخصوص ریخته و در دستگاه ترکوسایکلر که سیکل های مکرر حرارتی اعمال می کنه قرار میدیم
مراحل یک سیکل PCR عبارت است از :
مرحله واسرشتDenaturation) ) : مرحله باز شدن دو رشته DNA ، که در این مرحله دمای دستگاه را معمولا تا دمای 94 تا 98 درجه سانتیگراد بالا برده که این دما باعث گسستن پیوند های هیدروژنی دو رشته DNA و نهایتا دناتوره شدن مولکول می شه. حرارت در این مرحله به میزان نوکلئوتیدها در DNA بستگی داره.
مرحله اتصال (Annealing) : در این مرحله حرارت تا دمای 55-65 درجه سانتیگراد پایین میآید ، در این مرحله پرایمرهای موجود در مخلوط واکنش در محل های ویژه ای از مولکول DNA اتصال پیدا میکنن. البته در این دما امکان دو رشته ای شدن مجدد DNA وجود دارد ولی عمدتا این اتفاق رخ نمی ده.
مرحله پليمريزاسيون یا طویل شدن (Extension/elongation step): در مرحله سوم دوباره دمای دستگاه تا 72 درجه سانتیگراد افزایش پیدا میکنه که این دما مناسب ترین حرارت برای عملکرد صحیح آنزیم DNA پلیمراز Taq موجود در مخلوط واکنش هست. در اینجا وظیفه آنزیم پلیمراز اینه که به هر پرایمر بچسبه و از DNA الگو رشته جدیدی بسازه
مراحل بعد در واکنش زنجیره ای پلیمراز در واقع تکرار تمام این مراحل از ابتدا تا انتها است به طوری که با تکرار به میزان 25 تا 40 چرخه، میزان DNA کپی شده به بیش از 130 میلیون مولکول DNA دو رشته ایی میشه.
مرحله طویل شدن نهایی (Final elongation): این مرحله، پس از آخرین سیکل PCR در دمای 72 درجه انجام می شه، تا اطمینان حاصل شه که همه تک رشته های DNA همانند سازی شدن.
نگهداری نهایی (Final hold) : در این مرحله، محلول نهایی به مدت کوتاهی در دمای ۴ الی ۱۵ درجه قابل نگهداری هست.
در نهایت می تونیم صحت انجام PCR را از طریق الکتروفورز در ژل آگارز یا پلی اکریل امید بررسی کنیم.
بازنشر : کلایمر
آسانسورها وسیله ای برای حمل و نقل در حالت عمودی هستند که افراد یا کالاها را بین طبقات جابجا میکنند. ثبت رسمی اسانسور را میتوان به معمار رومی ویتروویوس نسبت داد اما قبل از ان نیز گزارش هایی در مورد ساخت چنین وسیله ای دریافت می شد. برای مثال چند سال قبل از میلاد مسیح گزارشی از ارشمیدس مبنی بر ساخت بالابر دریافت شد که هیچوقت به مرحله ثبت رسمی نرسید.
در آن زمان آسانسورها از طنابی با جنس کنف ساخته میشدند و توسط حیوانات یا آدمها قدرت می یافتند و حرکت می کردند که تفاوت های زیادی با آسانسورهای مدرن عصر ما داشتند. در طول سالها و با پیشرفت تکنولوژی آسانسورها تغییر کردند تا اینکه به شکلی که ما امروز می بینیم در امدند .
قبل از پیشرفت صنعت آسانسورها با وسیله های موجود در عصر خود خیلی متفاوت و پیشرفته بودند . چند سال پیش از میلاد مسیح در کتابی به نام اسرار از اختراعی شبیه به بالابر گفته شد که برای تخریب یک دژ در اسپانیا و در دوره اسلامی به کار رفت.
پادشاه پانزدهم اسپانیا دستور ساخت یک آسانسور مسافربری را داد که آن را " صندلی پرنده " مینامیدند. آسانسور بیرون از بالکن و در بیرون کاخ نصب شد و توسط دست اداره میشد.
اختراع آسانسورها که ناشی از به وجود امدن تکنولوژی دیگ بخار بود تنها در قرن بیستم پس از صنعتی شدن به صورت انبوه تولید شد که امکان حرکت حجم زیادی کالا در معادن و کارخانهها را فراهم می کرد. در لندن معماران اتاقی به نام اتاق صعودی را ساختند که یک جاذبه توریستی بود و با نیروی بخار کار می کرد .
پس از ساخته شدن اسانسور به صورت صنعتی و انبوه اقای ویلیام آرمسترانگ جرثقیل هیدرولیک را برای بارگیری کالا بر روی کشتیها ایجاد کرد.در این جرثقیل از پمپ آب استفاده می کردند و از فشار آب برای افزایش ارتفاع و پایین آوردن دکل جرثقیل بهره می گرفتند و در این صورت نیز تعادل بر همه جای جرثقیل اعمال می شد.
در نیویورک برای ایمنی بالابر ها واسانسور ها چاره هایی مانند ترمز اضطراری اندیشیده شد که تضمین میکرد اگر کابل قطع شود کابین سقوط نخواهد کرد .
اولین آسانسور هیدرولیکی با دکمههای فشاری (و البته بدون راننده) به صورت خودکار اداره میشد. در نمایشگاه جهانی پاریس اولین آسانسور از این خانواده به نمایش گذاشته شد که عموم مردم می توانستند از این اسانسور استفاده کنند .تا ان روز مردم از اسانسور های ساده استفاده کرده بودند و به انها عادت داشتند برای همین بسیاری از افراد تصمیم گرفتند تا از اسانسور های خودکار و بدون راننده استفاده نکنند . اعتصاب اپراتورهای اسانسورها و بالابرها نیز در نیویورک باعث کم شدن استقبال از اسانسور های هیدرولیک شد.
کشورآرژانتین شاهداولین نسل از اسانسورهای مدرن بود. از سال ۲۰۰۰ تاکنون شمار ساختمانهای بیش از ۲ میلیون ساختمان افزایش یافته است که به این معنی است که بالابرها و اسانسورهای بیشتری نصب شده و فنآوریهای جدیدی به وجود امده و صنعت اسانسور سازی بهبود یافته است .
کلایمر ها نسل پیشرفته بالا برها هستند که امروزه جای داربست را گرفته اند و به رسمیت جایگزین داربست شده اند.
کلایمرها را می توان هم به صورت دائمی و هم به صورت موقت اجرا و نصب نمود.کلایمر ها نقش بسیار مفیدی را در صنعت ساخت و ساز ایفا می کنند اگر شما مایل به اجاره کلایمر و یا خرید کلایمر برای ساختمان و یا پروژه عمرانی خود هستید با متخصصین شرکت ما تماس بگیرید.
اتشار توسط وب سایت برتر
منبع : وب سایت شرکت سازه گستر سهند
یکی از نگران هایی که والدین در مورد کودکان خود دارند و همواره آن را توسط متخصصین یا خانه سلامت پیگیری میکنند قد و وزن کودک می باشد.توجه داشته باشید که قد و وزن مشخصی و دقیقی برای کودکان وجود ندارد و بسته به نوع تغذیه و قدو وزن نوزاد در تولد نیز بستگی دارد. معمولا از طریق نمودار و جدولی که برای هر کودک تعیین میگردد و قدو وزن کودک در هنگام تولد در آن درج شده است میتوان دقیق تر به قد و وزن نرمال کودک دست پیدا کرد. البته باید خاطر نشان کنیم که مراکز بهداشت (خانه سلامت) پزشک متخصص بهترین گزینه برای تعیین دقیق قد و وزن کودک شماست
با این همه حال ما در جدول زیر قد و وزن نرمال کودک پسر و کودک دختر را از بدو تولد تا یک سالگی( 12 ماهه) را برای شما تهیه کردیم
قد و وزن دختر 1 ماهه قد و وزن دختر 2 ماهه قد و وزن دختر 3 ماهه قد و وزن دختر 4 ماهه قد و وزن دختر 5 ماهه قد و وزن دختر 6 ماهه قد و وزن دختر 7 ماهه قد و وزن دختر 8 ماهه قد و وزن دختر 9 ماهه قد و وزن دختر 10 ماهه قد و وزن دختر 11 ماهه قد و وزن دختر 12 ماهه | ||
نوزاد دختر از بدو تولد تا 12 ماه |
||
قد نوزاد دختر |
وزن نوزاد دختر |
سن نوزاد دختر |
49.2 cm |
3.3 kg |
بدو تولد |
53.8 cm |
4.3 kg |
یک ماهگی |
56.1 cm |
5.3 kg |
دو ماهگی |
59.9 cm |
6.0 kg |
سه ماهگیٍ |
62.2 cm |
6.6 kg |
چهار ماهگی |
64.2 cm |
7.1 kg |
پنج ماهگی |
64.1 cm |
7.5 kg |
شش ماهگی |
67.3 cm |
7.9 kg |
هفت ماهگی |
68.8 cm |
8.2 kg |
هشت ماهگی |
70.1 cm |
8.5 kg |
نه ماهگی |
71.6 cm |
8.8 kg |
ده ماهگی |
72.8 cm |
9.0 kg |
یازده ماهگی |
74.1 cm |
9.2 kg |
دوازده ماهگی |
|
|||||
قد و وزن پسر 1 ماهه قد و وزن پسر 2 ماهه قد و وزن پسر 3 ماهه قد و وزن پسر 4 ماهه قد و وزن پسر 5 ماهه قد و وزن پسر 6 ماهه قد و وزن پسر 7 ماهه قد و وزن پسر 8 ماهه قد و وزن پسر 9 ماهه قد و وزن پسر 10 ماهه قد و وزن پسر 11 ماهه قد و وزن پسر 12 ماهه | |||||
نوزاد پسر از بدو تولد تا 12 ماه |
|||||
سن |
وزن |
قد |
|||
بدو تولد |
3.3 kg |
49.8 cm |
|||
یک ماهگی |
4 kg |
54.8 cm |
|||
دو ماهگی |
5.6 kg |
58.4 cm |
|||
سه ماهگی |
6.4 kg |
61.4 cm |
|||
چهار ماهگی |
7 kg |
64 cm |
|||
پنج ماهگی |
7.5 kg |
66 cm |
|||
شش ماهگی |
7.9 kg |
67.5 cm |
|||
هفت ماهگی |
8.3 kg |
69 cm |
|||
هشت ماهگی |
8.6 kg |
70.6 cm |
|||
نه ماهگی |
8.9 kg |
71.8 cm |
|||
ده ماهگی |
9.1 kg |
73.1 cm |
|||
یازده ماهگی |
9.4 kg |
74.4 cm |
|||
دوازده ماهگی |
9.2 kg |
74.1 cm |
|||
در اوایل قرن بیستم، پزشکان برجسته که سعی داشتند درک کنند که در آن بیماری روانی از یک نظریه جدید به دست...